Sådan Oversættes Tekst På Et Websted

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oversættes Tekst På Et Websted
Sådan Oversættes Tekst På Et Websted

Video: Sådan Oversættes Tekst På Et Websted

Video: Sådan Oversættes Tekst På Et Websted
Video: Translating: Using Chrome to Translate Web Pages 2024, Marts
Anonim

Behovet for at bruge automatisk oversættelse opstår, hvis teksten på webstedet er skrevet på et sprog, der ikke er kendt for læseren. Tidligere blev lokale programmer brugt til sådan oversættelse, og nu bruges specielle websteder til dette.

Sådan oversættes tekst på et websted
Sådan oversættes tekst på et websted

Instruktioner

Trin 1

Vælg den automatiske oversætter, som du vil oversætte webstedet med. Det skal nødvendigvis understøtte det sprog, som teksten på webstedet er skrevet på. Nedenfor er adresserne på nogle af disse tjenester:

Trin 2

Åbn webstedet for den ønskede automatiske oversættelsestjeneste i en browserfane, og det websted, der skal oversættes til en anden. Gå til siden på det websted, du vil oversætte.

Trin 3

For at kun oversætte et fragment af teksten på siden skal du gøre som følger. Vælg det med musen, og tryk derefter på "Ctrl" + "C" -tasterne. Gå til fanen med oversætteren, klik på indtastningsfeltet - en tekstmarkør vises. Tryk nu på "Ctrl" + "V" tasterne. I Linux kan du også bare vælge tekst i en fane og derefter trykke på den midterste museknap ved at gå til en anden og vælge et indtastningsfelt - ingen tastaturmanipulation er påkrævet. Vælg kilde og målsprog, og hvis du ikke er fortrolig med kildesproget, skal du vælge det element, der svarer til dets automatiske registrering (forskellige tjenester har forskellige navne til det). Klik derefter på knappen Start overførsel (det kaldes også forskelligt for forskellige tjenester).

Trin 4

Oversæt hele siden på én gang ved at placere denne sides adresse i udklipsholderen i stedet for et tekstfragment. Gå til fanen med oversættelsestjenestens websted, kopier URL'en enten direkte i feltet for den tekst, der skal oversættes, eller til et separat felt beregnet til det, hvis det er tilgængeligt. Fortsæt derefter på samme måde som når du arbejder med et fragment.

Trin 5

Hvis du kender det sprog, som teksten er skrevet på, men ikke er bekendt med de enkelte ord, der findes i den, skal du bruge et ordbogsside i stedet for en automatisk oversætter. Nogle oversættelseswebsteder skifter selv til denne tilstand, hvis du indtaster et enkelt ord i stedet for et stykke tekst eller en sætning. I dette tilfælde vises alle dets homonymer automatisk. Der er også specialiserede websteder til dette formål, især følgende:

Anbefalede: