Sådan Bruges IP-telefoni

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bruges IP-telefoni
Sådan Bruges IP-telefoni

Video: Sådan Bruges IP-telefoni

Video: Sådan Bruges IP-telefoni
Video: КАК БЕСПЛАТНО ЗВОНИТЬ ПО ВСЕМУ МИРУ С ТЕЛЕФОНА И КОМПЬЮТЕРА? IP-телефония от ZADARMA. 2024, April
Anonim

IP-telefoni er en telefonkommunikation mellem abonnenter udført via Internettet. Sådan kommunikation kan organiseres på flere måder, for eksempel gennem specielle enheder eller programmatisk direkte fra en computer.

Sådan bruges IP-telefoni
Sådan bruges IP-telefoni

ATA (analog telefonadapter)

Den mest udbredte metode til organisering af IP-telefoni i verden er forbundet med brugen af en analog telefonadapter. En sådan enhed giver dig mulighed for at forbinde en eksisterende telefon i dit hjem til Internettet. Adapteren konverterer det analoge signal, der bruges i telefoner, til digitalt, hvilket igen allerede kan sendes over internettet.

Opsætning af denne enhed er ret ligetil. Tilslut telefonkablet (som tilsluttes telefonstikket på væggen) til ATA-adapteren, og tilslut selve adapterens kabel til din internetrouter eller en hvilken som helst anden internetadgangsenhed. Derudover leveres nogle ATA-adaptere med speciel software, der skal installeres på computeren, før den bruges. Installationsprocessen er også ret ligetil og intuitiv.

IP-telefon

Som en enhed til kommunikation kan en IP-telefon bruges, specielt designet til at organisere en sådan forbindelse. En sådan telefon adskiller sig udad ikke meget fra en almindelig, den har samme udseende og det samme sæt knapper, den eneste forskel er, at den i stedet for et almindeligt telefonstik leveres med et Ethernet-kabel til tilslutning til Internettet.

En sådan enhed har flere fordele, den har ikke brug for en ATA-adapter, da signalkonvertering udføres uafhængigt af ham, og hvis der er en Wi-Fi-funktion i en sådan telefon, kan abonnenten ringe fra den hvor som helst, hvor der er et Wi-Fi-netværk. Disse og mange andre muligheder gør IP-telefonen ekstremt nem at bruge.

Opkald via computer

Hvis du ikke har en ATA-adapter og en IP-telefon, kan du foretage IP-opkald direkte fra din computer. Alt hvad du behøver er at downloade speciel software fra websteder, der leverer en sådan service. Derudover har du brug for gode højttalere (eller hovedtelefoner) og en mikrofon.

I de fleste tilfælde er opkald foretaget inden for et sådant netværk gratis, dvs. kommunikation leveres gratis. I andre tilfælde, når der f.eks. Foretages opkald til fasttelefoner til almindelige telefonnetværk, opkræves et gebyr, der afhænger af den valgte takstplan. Nogle internettjenester giver også et bestemt antal minutter til gratis opkald til alle destinationer uden behov for at abonnere på nogen dataplan.

Anbefalede: