Sådan Konfigureres Serverdrift I

Indholdsfortegnelse:

Sådan Konfigureres Serverdrift I
Sådan Konfigureres Serverdrift I

Video: Sådan Konfigureres Serverdrift I

Video: Sådan Konfigureres Serverdrift I
Video: Hvordan er det å jobbe på SJOKOLADEFABRIKK? 2024, April
Anonim

Når du har installeret serveren og den nødvendige software, er det tid til at konfigurere. Serverkonfigurationen afhænger helt af dets formål. Hvis du bruger en almindelig computer som server, vil korrekt konfiguration sikre sikkerhed og brugervenlighed.

Serverhardware
Serverhardware

Nødvendig

  • - Forudinstalleret server eller operativsystem;
  • - Serversoftware.

Instruktioner

Trin 1

Vælg serverprogrammet. XAMPP er en god mulighed. Den er baseret på Apache-kode for pålidelighed og brugervenlighed og installation. Dette program er open source, så det distribueres frit. XAMPP er primært rettet mod den uerfarne bruger. Med andre ord, hvis du ikke har nogen viden om at oprette og køre en server, er dette program perfekt til dig. Den leveres med Apache-server, MySQL, PHP og Perl. SMTP-server og FTP-serverpakker er også inkluderet i distributionen for at oprette enhver type server, det være sig et websted, en filudveksling eller en mailserver. En sådan server kan let startes og stoppes ved hjælp af de værktøjer, der er indbygget i kontrolpanelet. XAMPP er tilgængelig til operativsystemerne Linux, Windows, MAC og Solaris.

Trin 2

Brug XAMPP-installationsfilen. Dette er den bedste måde at tilpasse softwaren på din computer på. Denne installationsfil fungerer ligesom enhver anden. Når programmet er færdigt med sit arbejde, vil du se et ikon på skrivebordet og i kontrolpanelet, der klikker på, hvilket giver mulighed for at starte eller stoppe flere tjenester på samme tid.

Trin 3

Start Apache og MySQL-tjenester. Når du har gjort det, skal du åbne din webbrowser og gå til https:// localhost /. Localhost er din computer. Du kan også bruge adressen https://127.0.0.1. På den første side modtager du indledende instruktioner om, hvordan du fortsætter, begyndende med at kontrollere serverens status.

Trin 4

Klik på fanen "Sikkerhed" i navigationsvinduet. Du vil bemærke, at sikkerhedssiden viser tjenester, der er "usikre". For at ændre dette skal du blot klikke på linket security.php nedenfor i statusvinduet. Der åbnes en side, der giver dig mulighed for at oprette adgangskoder til applikationer. Kom med en adgangskode til hver app. Opdater sikkerhedssiden for at se ændringerne.

Trin 5

Flyt XAMPP til en ny mappe. Husk, at hvert websted, du opretter, er anbragt i en separat mappe inde i biblioteket. For at forhindre, at programmet holder op med at arbejde efter at have flyttet mappen, skal du manuelt indtaste stien til det i index.php-filen. Det er normalt placeret i mappen med det installerede program. Hvis filen ikke er der, skal du bruge søgningen til at finde ud af, hvor den er. Efter alle manipulationer skal du kontrollere programmets funktion ved at tænde for serveren.

Anbefalede: