Sådan Konfigureres En Wi-fi-router Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Konfigureres En Wi-fi-router Korrekt
Sådan Konfigureres En Wi-fi-router Korrekt

Video: Sådan Konfigureres En Wi-fi-router Korrekt

Video: Sådan Konfigureres En Wi-fi-router Korrekt
Video: Xiaomi Mi Wi-Fi Router 4C Обзор роутера 2024, Kan
Anonim

En Wi-Fi-router eller router er en netværksenhed, der fungerer som en gateway mellem computere og et højhastighedsmodem. En Wi-Fi-router er også et trådløst adgangspunkt til Internettet. For at konfigurere denne enhed skal du oprette forbindelse til et modem og en computer.

Sådan konfigureres en wi-fi-router korrekt
Sådan konfigureres en wi-fi-router korrekt

Er det nødvendigt

  • - en computer;
  • - højhastigheds modem;
  • - Wi-Fi-router
  • - 2 Ethernet-kabler.

Instruktioner

Trin 1

Frakobl modemet fra strømforsyningen, og tilslut det til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Når du gør dette, skal du bruge internet- eller modemporten bag på routeren, den er normalt placeret ved siden af strømporten og er fremhævet med en farve eller etiket. Fjern kablet mellem modemmet og computeren, hvis det blev installeret tidligere.

Trin 2

Sluk for din computer. Tag et andet Ethernet-kabel. Tilslut den ene ende af den til netværksstikket på bagsiden af computersystemenheden. Sæt den anden ende af kablet i en af de nummererede porte på din router. Hvilken port du vælger betyder ikke noget.

Trin 3

Tilslut modemet til strømforsyningen, og tænd det, vent på, at modemet opretter forbindelse til din internetudbyders server, det kan tage 1-2 minutter. En vellykket forbindelse vises med indikatorer på enhedens frontpanel. Tilslut routeren til strømforsyningen, og tænd den, vent på, at routeren opretter forbindelse til modemet, den vellykkede forbindelse signaleres af lysene på routerens frontpanel. Tænd nu din computer. Tilslut enhederne i den rækkefølge, ellers fungerer internetforbindelsen muligvis ikke.

Trin 4

Åbn en internetbrowser, og indtast routerens adresse i dens adresselinje. Routerens IP-adresse kan findes i dokumentationen til enheden eller på producentens officielle hjemmeside. Som et resultat føres du til siden med routerindstillinger. For at få adgang til indstillingerne selv skal du indtaste dit brugernavn og din adgangskode. Oftest bruges ordet admin som et login, og ordet adgangskode bruges som et kodeord. Adgangskodefeltet kan også være tomt. For nøjagtig information om login og adgangskode, læs dokumentationen til enheden.

Trin 5

På indstillingssiden kan du ændre navnet på det trådløse netværk - SSID, typen af kryptering for at beskytte netværket og også indstille en adgangskode til adgang til det trådløse netværk. Når du har foretaget de nødvendige indstillinger, skal du klikke på knappen Anvend eller Gem.

Trin 6

Hvis en disk er inkluderet i routeren, skal du installere de programmer, der findes på den, de forenkler opsætningen af enheden. Prøv at installere routeren tættere på midten af rummet så langt som muligt fra væggene, så signalet fra det bliver det mest stabile.

Anbefalede: