Hvornår Og Til Hvilke Formål Internettet Blev Oprettet

Indholdsfortegnelse:

Hvornår Og Til Hvilke Formål Internettet Blev Oprettet
Hvornår Og Til Hvilke Formål Internettet Blev Oprettet

Video: Hvornår Og Til Hvilke Formål Internettet Blev Oprettet

Video: Hvornår Og Til Hvilke Formål Internettet Blev Oprettet
Video: Коп по Войне. Бальга. Тевтонский Орден. Третий Рейх. Бальга в СССР. Истории Профессора 2024, April
Anonim

Internettet er et teknologisk, økonomisk og kulturelt fænomen. Han gjorde en reel revolution på mange områder af menneskelivet. Imidlertid er der få mennesker, der ved, at det blev opfattet som en absolut sikker måde at overføre hemmelige data på.

Internet
Internet

Begyndelsen på Internets historie

Siden lanceringen af den første USSR-satellit i 1957 frygtede den amerikanske regering, at Sovjetunionen ikke kun ville kolonisere rummet, men også få en enorm fordel over dem. Derfor forsøgte USA at komme med et effektivt forsvar mod mulige angreb fra rummet og en metode til at reducere deres modstanders strategiske indflydelse. En af måderne, hvorpå det var planlagt at overvinde denne krise, var oprettelsen af ARPA (Research Projects Agency), nu kendt som DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Dette agentur fik til opgave at skabe teknologier, der ville hjælpe med at give en ubestridelig teknologisk fordel til landene i NATO-blokken.

Selvom DARPA blev oprettet i slutningen af 1950'erne, indtil 1962, kunne medarbejderne ikke opnå synlige resultater. Det var dengang, at flere medarbejdere havde ideen om at oprette et netværk for at forbinde et antal computere til en enkelt helhed. De første registreringer af dette blev lavet af professor Licklider fra Massachusetts Institute of Technology i august 1962. Han skrev flere noter om Galactic Network. Et sådant netværk kunne give adgang til information gemt i elektronisk form på harddiskene på computere, der er forbundet til det. Nøglefunktionen var, at alle computere på Galactic Network skulle kommunikere med hinanden i realtid. I samme år gennemførte Licklider de første undersøgelser, som ikke lykkedes.

ARPANET

Efter de første tilbageslag foretog Licklider justeringer til den oprindelige idé. Sådan blev ARPANET født. Dette har været en bemærkelsesværdig fremgang. Fremkomsten af denne type netværk har ført til mange innovationer inden for teknologier, der bruges selv i dag. Den første ARPANET-server baseret på Honeywell-mikrocomputeren blev afsluttet i 1968. I alt fire sådanne mikrocomputere blev brugt til at skabe en stabil forbindelse. Disse computere eller knudepunkter var placeret i bygningerne på fire universiteter, beliggende i store afstande fra hinanden.

Oprindeligt skulle det opnå en dataoverførselshastighed på 2,4 tusind bit pr. Sekund. I praksis var hastigheden dog ca. 50 kbps. Selvom verdens første forbindelse blev etableret i 1969, var det først i 1970'erne, at Internettet begyndte at blive mainstream. Indtil dette tidspunkt blev det primært brugt til transmission af klassificerede eller særligt vigtige oplysninger.

Moderne internet

I løbet af 1990'erne fortsatte Internettet med at udvikle sig hurtigt. I løbet af et årti har det udviklet sig fra et værktøj, der bruges af teknikere, til en almindelig begivenhed, der findes i næsten ethvert hjem. Mens Internettet har udviklet sig, er computere og software forbedret. Dette gjorde det tilgængeligt for næsten alle.

Anbefalede: