Sådan Oprettes Internettet Via Et Lokalt Netværk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes Internettet Via Et Lokalt Netværk
Sådan Oprettes Internettet Via Et Lokalt Netværk

Video: Sådan Oprettes Internettet Via Et Lokalt Netværk

Video: Sådan Oprettes Internettet Via Et Lokalt Netværk
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, April
Anonim

Hvis mindst en computer i et lille lokalt netværk er forbundet til internettet, kan du ved hjælp af OS Windows organisere internetadgang til hele netværket. For at gøre dette skal du installere mindst en netværksadapter i systemenheden, der spiller en servers rolle, og som vil være forbundet til resten af computere på det lokale netværk.

Sådan oprettes internettet via et lokalt netværk
Sådan oprettes internettet via et lokalt netværk

Instruktioner

Trin 1

Hvis der kun er to computere i dit netværk, skal du bruge et crossover-kabel - snoet par, der er krydset forbundet til RG-45-stikkene i begge ender. En sådan forbindelse er nødvendig, så stifterne på stikket på et netværkskort, som er ansvarlige for modtagelse af signaler, er forbundet til kontakterne på et andet netværkskort, som er ansvarlige for transmission, og omvendt. Hvis der er mere end to computere på netværket, skal du bruge en hub eller switch for at forbinde dem til netværket. Computere forbinder direkte til kontakten. Kryds- eller direkte krympede patchledninger sælges i computerbutikker.

Trin 2

Nu skal du konfigurere værtscomputeren. Åbn mappen "Netværks- og internetforbindelser" i "Kontrolpanel". Ved at højreklikke på ikonet for den "eksterne" adapter skal du ringe til rullemenuen. Vælg indstillingen "Egenskaber", og gå til fanen "Avanceret". Marker afkrydsningsfeltet ud for "Tillad andre at bruge denne forbindelse …". Hvis du finder det passende, skal du tillade andre brugere at kontrollere delingen ved at markere det tilsvarende afkrydsningsfelt. Klik på OK.

Trin 3

Svar "Ja" på IP-ændringsadvarslen. Den "interne" netværksadapter, der forbinder værtscomputeren til netværket, tildeles en statisk netværksadresse 192.168.1.1. Hvis inden for netværket en af computerne spiller en FTP- eller WEB-server, skal du i afsnittet "Deling" aktivere knappen "Indstillinger". Marker de protokoller, der skal bruges i netværket, på listen over tjenester.

Trin 4

Hvis du vil oprette din egen tjeneste, skal du klikke på Tilføj. I det nye vindue skal du angive en beskrivelse af tjenesten, IP-adressen eller navnet på den computer, den skal køre på, portnumre og den type protokol, der vil blive brugt af tjenesten.

Trin 5

DCHP, der kører på værtscomputeren, tildeler automatisk netværksadresser til computere på det lokale netværk. Ulempen er, at netværket ikke fungerer, når serveren slukkes. For at undgå dette kan du manuelt tildele statiske IP-adresser til klientcomputere. Gå til "Kontrolpanel" og åbn ikonet for netværksforbindelser. For at åbne genvejsmenuen skal du højreklikke på ikonet Local Area Connection og vælge indstillingen Egenskaber.

Trin 6

I afsnittet "Komponenter" skal du markere afkrydsningsfeltet "Internetprotokol (TCP / IP)" og aktivere "Egenskaber". Hvis du vælger at indstille IP-adresser manuelt, skal du vælge Brug følgende IP-adresse. Adresseområdet 192.168.0.2 - 192.168.0.254 kan bruges. Adressen skal være unik for hver computer på netværket. Indstil værdien for undernetmasken til 255.255.255.0. I feltet "Standardgateway" skal du angive serverens netværksadresse 192.168.1.1.

Trin 7

Indtast 192.168.1.1 for Brug følgende DNS-adresser. Klik på "Avanceret" og gå til fanen DNS. Indtast MSHOME. NET i feltet Forbindelse DNS-suffiks. Marker afkrydsningsfeltet ud for "Registrer denne forbindelsesadresser".

Trin 8

Start Internet Explorer-browseren, og gå til menuen "Funktioner". Vælg "Internetindstillinger" og gå til fanen "Forbindelser". Klik på Installer, og derefter på Næste for at fortsætte. Marker "Opret forbindelse til internettet", og klik på "Næste". Vælg "Opret en forbindelse manuelt", og kommandoen "Næste" for at fortsætte. Angiv "Opret forbindelse via en permanent højhastighedsforbindelse", klik igen på "Næste" og i det næste skærmbillede "Udfør".

Anbefalede: