Sådan Skifter Du Til En Anden Tarif Domolinka

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Til En Anden Tarif Domolinka
Sådan Skifter Du Til En Anden Tarif Domolinka

Video: Sådan Skifter Du Til En Anden Tarif Domolinka

Video: Sådan Skifter Du Til En Anden Tarif Domolinka
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Kan
Anonim

Domolink er et varemærke tilhørende Rostelecom - Center, der leverer kommunikationstjenester i mange regioner. Betingelserne på Internettet og tv bliver mere gunstige over tid end de gamle. For at finde ud af om nye takster og ændre dine egne skal du gøre følgende.

Sådan skifter du til en anden tarif Domolinka
Sådan skifter du til en anden tarif Domolinka

Instruktioner

Trin 1

Gå til hjemmesiden https://domolink.ru. I sektionen "Priser" vælges i menuen øverst på skærmen. Undersøg oplysningerne, og vælg den takstplan, der passer dig bedst. Gå til din "personlige konto"

Trin 2

Gå til sektionen "Tariffer", find den, du har brug for, og vælg den. Desværre er det ikke muligt at bruge alle eksisterende takster i alle regioner, hvor Domolinka-tjenester leveres. Hvis der ikke er nogen takstplan på din personlige konto på listen, gælder den sandsynligvis ikke for din lokalitet. Der er også andre begrænsninger - for eksempel reklamepriser for førstegangsbrugere.

Trin 3

Din ansøgning er sendt - nu skal du vente til 1. dag i den næste måned. Det er med ham, at den nye toldplan begynder at fungere. Overgangen er gratis. Du kan også ændre din takstplan ved at skrive en ansøgning på dit posthus.

Trin 4

Adresserne på salgskontorerne findes som følger: på hjemmesiden https://domolink.ru i afsnittet "Forbind" er der varen "Salgskontorer". Vælg det. Vælg din region og by på listen. På kortet kan du se, hvor salgskontorerne er placeret

Trin 5

Hvis du har en pakke med tjenester tilsluttet, og du kun vil ændre taksten for en af dem, skal du kontakte teknisk supporttjeneste. I afsnittet "Abonnenter" skal du vælge punktet "Support Service". Du vil se en liste over telefoner. Opkaldet til et enkelt teknisk supportnummer er gratis. Bemærk, at det ikke altid er teknisk muligt at opgradere til en højere hastighedsplan. Du kan afklare dette ved at kontakte kundesupport.

Trin 6

Du bør også konsultere teknisk support, hvis du vil ændre teknologien til levering af Internettet. Skift normalt ADSL (telefonforbindelse, besætter ikke linjen) til FFTx. For at gøre dette skal huset være tilsluttet et fiberoptisk netværk.

Trin 7

Det er kun muligt at skifte til taksten "Social Central Federal District" eller fra den til en anden med et personligt besøg i salgs- og servicecentret.

Anbefalede: