Sådan Logger Du På Serveren Som Administrator

Indholdsfortegnelse:

Sådan Logger Du På Serveren Som Administrator
Sådan Logger Du På Serveren Som Administrator

Video: Sådan Logger Du På Serveren Som Administrator

Video: Sådan Logger Du På Serveren Som Administrator
Video: Как Живет Даня Милохин И Сколько Зарабатывает Главная Звезда ТикТок 2024, Kan
Anonim

Serveradministratoren har betydeligt mere autoritet end brugere. Du kan logge på serveren som administrator både eksternt og lokalt. I det andet tilfælde tilvejebringes større sikkerhed, da kommunikationskanaler ikke er involveret.

Sådan logger du på serveren som administrator
Sådan logger du på serveren som administrator

Instruktioner

Trin 1

Hvis du er i nærheden af en server, der kører et Linux-operativsystem, og skrivebordet allerede vises på skærmen, skal du afslutte den aktuelle session først. Den måde, det ender på, afhænger af hvilken GUI der kører. Hvis det f.eks. Er KDE, skal du klikke på knappen med bogstavet K og et tandhjul og derefter vælge "Afslut session" i menuen, der vises, og klikke på knappen "Afslut aktuel session". Derefter skal du i felterne, der vises, indtaste brugernavnet og adgangskoden til denne bruger. Et nyt skrivebord vises, og du kan køre programmer og køre programmer som administrator.

Trin 2

På en Windows-server skal du gøre det samme, men efter at du er logget ud, skal du trykke på Ctrl-Alt-Del. Login- og adgangskodefelter vises først derefter. Bemærk også, at rodbrugeren på dette operativsystem ikke kaldes root, men "Administrator".

Trin 3

Hvis der ikke er noget grafikundersystem på den på en server, der kører Linux, skal du først logge af andres aktuelle session (hvis den er åben) med kommandoen logout. Indtast derefter brugernavnet, efterfulgt af adgangskoden til rodbrugeren. Du kan gøre det samme i GUI ved at køre en hvilken som helst terminalemulator såsom rxvt, xterm eller Konsole, men i stedet for at bruge logout-kommandoen bliver du nødt til at indtaste login. Nu udføres alle kommandoer i dette terminalvindue som rodbrugeren (du kan endda køre programmer ved hjælp af grafik på hans vegne), mens skrivebordet forbliver det samme.

Trin 4

Opret aldrig forbindelse til serveren eksternt via Telnet. Hvis SSH (tekst) eller VNC (grafisk) protokol bruges, skal du indtaste login og adgangskode i de tilsvarende felter i klientprogrammet. Derefter finder login automatisk sted under det relevante navn. Serverindstillingerne skal have tilladelse til at oprette forbindelse ved hjælp af de relevante protokoller.

Trin 5

Du kan også logge ind som administrator på serverens webgrænseflade. I dette tilfælde får du ikke adgang til alle maskinens funktioner, men kun til alle funktionerne i forumets "motor", websted osv. For at gøre dette skal du gå til webstedet ved hjælp af en browser og derefter klikke på linket "Login". Indtast dit administrator login og adgangskode. Hvis vi taler om en onlinebutik, er linket "Login" for yderligere sikkerhed på hjemmesiden muligvis ikke til stede. Find ud af adressen i dokumentationen til "motoren".

Trin 6

Uanset hvordan du loggede på serveren som administrator, skal du sørge for at logge af, når du har gennemført de trin, du vil tage. For at gøre dette skal du indtaste logoutkommandoen i tekstgrænsefladen, logge ud i den grafiske grænseflade, som beskrevet ovenfor, og i webgrænsefladen skal du klikke på linket Log ud.

Anbefalede: