Hvorfor Har Du Brug For En Splitter

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Har Du Brug For En Splitter
Hvorfor Har Du Brug For En Splitter

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Splitter

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Splitter
Video: НЕ ПРОШЛА ОПЛАТА НА АЛИЭКСПРЕСС / ПРОЦЕСС ПРЕРВАН ПО СООБРАЖЕНИЯМ БЕЗОПАСНОСТИ / МОИ АППЕЛЯЦИЯ | 🔴 2024, April
Anonim

For at kunne oprette forbindelse til Internettet via en telefonlinje er et modem ikke nok. En splitter er bare den enhed, der adskiller signalet fra serveren og en anden telefon, hvilket giver den krævede internetforbindelseshastighed og ingen interferens under samtalen.

Hvorfor har du brug for en splitter
Hvorfor har du brug for en splitter

Da en almindelig telefon blev udviklet, kom det ikke nogen til, at telefonledninger en dag ville blive brugt til at sende et digitalt signal. Derfor skulle der bruges en særlig separationsenhed til driften af Internettet og telefonen på samme linje.

Hvorfor har du brug for en splitter

Hvis et højfrekvent signal (Internet, ADSL) fungerer samtidigt med et lavfrekvent signal (PSTN), høres der støj i form af støj konstant i håndsættet (telefonens elektronik “forsøger” at afkode RF-signalet). På den anden side vil signalets lavfrekvente komponent "bremse" transmission af information fra serveren, fordi modemet tæller lavfrekvente signaler som en fejl, der skal rettes.

For at beskytte begge signaler (analog telefon og digital computer) mod gensidig indflydelse anvendes et filter (eller splitter), der er forbundet mellem telefonkablet, modemet og telefonsættet. Eksternt er crossover-filteret en lille plastkasse med en indgang til et telefonkabel og et par udgange til en enhed og et modem.

Hvordan fungerer splitteren

Filteret deler frekvensbåndet, der opnås ved indgangen, i 2 dele: den ene til telefonsignalet, den anden til ADSL-signalet. Som et resultat af opdeling udsender enheden den tilsvarende frekvens for hvert udgangsstik. Telefonudstyr, der inkluderer enheder, faxer, telefonsvarer osv., Modtager frekvenser i området op til 3400 Hz, og modemet - alle frekvenser over 25000 Hz.

Hvis der er flere telefoner i rummet på det samme kabel, er splitteren installeret i en stikkontakt. I dette tilfælde skal du trække en separat ledning til modemet fra ADSL-udgangen. Dette er ikke særlig praktisk, da du bliver nødt til at flytte (krydse) telefonlinjen, så både modemet og telefonerne kan arbejde på samme tid. Problemet kan løses ved hjælp af mikrofilter. Disse enheder har en udgang, en indgang. Et lignende filter er installeret foran hvert telefonsæt. Nogle gange fremstiller producenter af nemheds skyld en telefonledning, som allerede har et indbygget mikrofilter i form af en fortykning. I nogle tilfælde monteres enheden direkte i en samledåse. Splitteren er i det væsentlige et "avanceret" mikrofilter. Sidstnævnte fungerer nøjagtigt på samme måde som sin “kollega”: den deler frekvensområdet uden at sende højfrekvente signaler ind i telefonen; og forhindrer indtrængning af lave frekvenser i modemet.

Anbefalede: