Sådan Tilføjes En Computer Til Et Domæne

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilføjes En Computer Til Et Domæne
Sådan Tilføjes En Computer Til Et Domæne

Video: Sådan Tilføjes En Computer Til Et Domæne

Video: Sådan Tilføjes En Computer Til Et Domæne
Video: Joining a Windows 10 Computer to a Domain 2024, Marts
Anonim

Domæner letter i høj grad brugernes arbejde, så du kun kan logge på systemet en gang og glemme alle adgangskoder til forskellige enheder og filer i et stort lokalt netværk.

Sådan tilføjes en computer til et domæne
Sådan tilføjes en computer til et domæne

Er det nødvendigt

  • - administratorrettigheder
  • - lokalt netværk med et Windows-domæne
  • - brugerkonto i domænet;
  • - domænenavn.

Instruktioner

Trin 1

Du kan føje en computer til et Windows-domæne under fanen Computernavn i vinduet Systemegenskaber. For at åbne vinduet Systemegenskaber i Windows XP skal du bruge menuen Start til at åbne Kontrolpanel og klikke på System. Hvis din computer kører Windows 7 eller Vista, skal du åbne "Kontrolpanel" og gå til kategorien "System og sikkerhed", hvor du klikker på "System" -elementet. Klik på linket "Yderligere systemparametre" på den side, der åbnes, i kolonnen til venstre.

Trin 2

I vinduet "Systemegenskaber", der åbnes, skal du vælge fanen "Computernavn". Klik på knappen "Skift", og indtast navnet på det domæne, som du vil inkludere computeren i det vindue, der åbnes. Klik derefter på OK-knappen. I vinduet, der vises, skal du indtaste domæne-brugernavn og adgangskode. Klik derefter på OK, og genstart computeren. Din computer er inkluderet i domænet.

Trin 3

Ud over den grafiske grænseflade kan du tilføje en computer til domænet ved hjælp af kommandolinjen. Windows XP-operativsystemet inkluderer NETDOM-værktøjet, som kan føje en computer til et domæne ved hjælp af kommandoen:

netdom slutte sig til computernavn / domæne: domænenavn / brugernavn: domænenavn / brugernavn / passwordd: brugerpass.

Hvor computernavn, domænenavn og brugernavn skal erstattes med navnene på den computer, domæne og bruger, der skal tilføjes, og brugerpass skal ændres til brugerens adgangskode i domænet. I Windows 7 er NETDOM-værktøjet blevet erstattet af kommandoen add-computer i PowerShell. For at slutte en computer til et domæne fra konsollen i Vindue 7 skal du køre følgende kommando:

tilføj-computer -Domænenavn domænenavn-legitimationsdomæne_navn / brugernavn

Hvor domænenavn og brugernavn også erstattes med domæne og brugernavne.

Anbefalede: