Hvem Er Hætten

Hvem Er Hætten
Hvem Er Hætten

Video: Hvem Er Hætten

Video: Hvem Er Hætten
Video: Sådan kommer du til blækspruttespillet! Strenge casting til blækspruttespillet! I det virkelige liv! 2024, Kan
Anonim

I løbet af de år, det eksisterede, er Internettet blevet beriget af mange internet-memes (fra det engelske Internet-meme), der angiver et bestemt fænomen på netværket. En af de mest slående memes i nyere tid var netværkshelten Captain Obvious, alias Cap.

Hvem er hætten
Hvem er hætten

Kaptajn Åbenbar (kaptajn åbenlyst, forkortet Cap eller Cap) nævnes, hvis nogen vil påpege den fælles sandhed, der er udtrykt af ham. Også dette meme bruges ofte i en situation, hvor det er nødvendigt at bemærke den åbenlyse absurditet, tilstedeværelsen af helt unødvendige tip, påmindelser, anbefalinger, instruktioner, råd osv. etc.

Udtrykket af udtrykket er forbundet med kaptajn åbenlyse, en populær helt fra den amerikanske web-tegneserie Cyanide and Happiness ("Cyanide and Happiness" af Dave McElfatrick, Chris Wilson, Matt Melvin og Rob Den Blaker). Den første udgave af tegneserien blev offentliggjort den 9. december 2004, og denne dag bør betragtes som Caps fødselsdag. Kaptajnen, en uinteresseret assistent og kæmper mod ondskab, adfærd kopieres ubevidst af mange internetbrugere og giver generøst unødvendige råd og kommentarer. Det skal bemærkes, at udtrykket "Tak kaptajn åbenlyst" først dukkede tilbage i 1992 i Comp.sys.mac.hardware-gruppen. Det var dog forfatterne af tegneserierne, der gav Cap et lyst udseende og en mindeværdig opførsel.

En ny helt kom til de åbne rum i Runet fra den engelske sektor af netværket, hvor han først boede i chats. I det russissprogede segment af Internettet blev han først bemærket i 2008, endda et websted dedikeret til ham "Tak-to! Ru" dukkede op. Navnet er forbundet med det berømte udtryk for Cap - i slutningen af hver af hans forklaringer tilføjede han altid "Så og så!".

Fra denne ressource begyndte Cap at erobre det russisktalende internet. Samtidig dukkede også sætningen "Tak, kasket", som ikke er blevet mindre berømt. At udtrykke taknemmelighed over kaptajnen gjorde forfatterne på en diskret måde det klart, at hans råd og kommentarer er ubrugelige, da de peger på de åbenlyse fakta. Det var denne sætning, der til sidst blev en fangstfrase, den bruges i stigende grad ikke kun på Internettet, men også i hverdagen. Nogle gange, i stedet for udtrykket "Kaptajn åbenlyst", bruges indstillingerne "Generelt åbenlyst", "Major åbenlyst". Dette skyldes, at udtrykket "kaptajn" i Rusland ofte er forbundet med en militær rang.

Captain Obviousness fik stor popularitet i demotivatorer, der tydeligst understreger hans fremragende evner. En demotivator er et billede i en sort ramme og en kommentar til det. Oprindeligt optrådte demotivatorer som en parodi på reklameplakater, men med tiden blev de et uafhængigt fænomen. Det er demotivatorer, der meget tydeligt repræsenterer eksempler på Cap's aktiviteter.

Anbefalede: