Hvad Er En Meme

Hvad Er En Meme
Hvad Er En Meme

Video: Hvad Er En Meme

Video: Hvad Er En Meme
Video: PABLO MEME 2024, April
Anonim

En meme er en idé, et billede, et objekt for den ikke-materielle verden, transmitteret fra en person til en anden på forskellige verbale og ikke-verbale måder. Overført, memes er modificeret, har en indvirkning på hver enkelt person og på samfundet som helhed.

Hvad er en meme
Hvad er en meme

Det enkleste eksempel på et meme er et billede, der blev vist på Internettet på et forum eller en blog. Når man bemærker det, begynder resten at distribuere det til andre webressourcer, supplerer det med sjove inskriptioner, ændrer eller erstatter billedet, men efterlader en signatur. Over tid formeres billederne og bliver en permanent meme. Det antages, at jo flere variationer et meme har, jo rigere og mere succesfuldt er det.

Meme er ikke kun et internetfænomen, som det kan synes. Memes har eksisteret længe før computere og globale netværk eksisterede. For eksempel de meget populære quatrains-vittigheder om en lille dreng. Hvis det ønskes, kunne alle komponere et nyt rim eller bare ændre det gamle.

For memer, der cirkulerer uden for Internettet, er der begrebet medievirus. De spredes gennem medierne og har en stærk indflydelse på individer og gruppers sind og henleder ofte samfundets opmærksomhed på en idé. Skønt traditionelt er samfundets holdning til memes og medievirus ofte negativ.

Oftest stammer memes i meget populære samfund, hvor et stort antal mennesker konstant kommunikerer. Enhver idé kan spontant dukke op fra enhver nyhed, sætning, emne og karakter. Og hvis besøgende på ressourcen kan lide det, bliver det hentet, spredt og bliver et meme. Efter starten begynder udviklingsfasen, fasen med at vinde popularitet. Det kan vare fra flere dage til flere år. I løbet af denne tid lykkes mange memes at komme ud af Internettet og komme ind i menneskers virkelige liv. Og så videre indtil de keder alle og erstattes af nyere memes.

Ofte kan flere memes kombineres i tematiske grupper for sammen at mestre folks sind og kæmpe for ideer. De mest fremtrædende eksempler på komplekse memes er politiske og religiøse lærdomme og doktriner. Ved at ændre komplekse memes af de vigtigste religiøse ideer bliver til nye tendenser inden for religion og sekte.

Anbefalede: