Sådan Finder Du En Netværksadresse

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du En Netværksadresse
Sådan Finder Du En Netværksadresse

Video: Sådan Finder Du En Netværksadresse

Video: Sådan Finder Du En Netværksadresse
Video: IPv4 - Calculating the network, host and broadcast addresses - Part 1 of 2 2024, Kan
Anonim

En netværksadresse er en unik kombination af tal, hvormed en computer genkendes på et lokalt netværk eller internettet. Hvis pc'en er forbundet til internettet via en server eller fungerer som en server selv, vil disse værdier være forskellige. Der er flere måder at finde IP-adressen på.

Sådan finder du en netværksadresse
Sådan finder du en netværksadresse

Instruktioner

Trin 1

Undersøg brugeraftalen med din udbyder, eller besøg din personlige konto på dens websted. Hvis du har forbindelse til internettet med en statisk IP-adresse, skal dens værdi specificeres i kontraktens vilkår. I tilfælde af en dynamisk IP-adresse kan disse parametre ændre sig, så du skal bruge andre metoder til at bestemme netværksadressen.

Trin 2

Klik på netværksikonet i proceslinjen på proceslinjen. Vælg "Netværk eller delingscenter". Du kan også komme til dette afsnit gennem menuen "Start" - "Kontrolpanel". Klik på linket "Ændringer af adapterindstillinger". Vælg den netværksforbindelse, som du vil definere en IP-adresse til. Højreklik på genvejen, og vælg "Status". Åbn fanen "Detaljer". Din computers netværksadresse er i linjen "IPv4-adresse". Hvis din computer fungerer som en server, vil dens IP-adresse i det lokale netværk blive angivet i linjen "IPv4 DNS-servere".

Trin 3

Åbn egenskaberne for netværksforbindelsen. Fremhæv afsnittet "Internetprotokol TCP / Pv4" og klik på knappen "Egenskaber". Hvis computeren har en statisk netværksadresse, vil den blive angivet i den tilsvarende linje.

Trin 4

Brug tjenesterne på specielle websteder til at bestemme IP-adressen på din computer. Der er mange af disse ressourcer nu. Det er nok at indtaste forespørgslen "find en netværksadresse" i søgemaskinen og vælg et hvilket som helst link, du kan lide. Husk at IP-adressen skal udstedes automatisk af webstedet uden at bede om adgangskoder, e-mail og andre data om dig.

Trin 5

Gå til kommandolinjekonsollen. For at gøre dette skal du kalde kommandoen "Kør" i menuen "Start" og angive cmd i den. Klik på knappen Åbn, eller tryk på Enter. Indtast kommandoen ipconfig i det vindue, der åbnes, og tryk på Enter for at få den aktuelle netværksadresse på din pc.

Anbefalede: