Sådan Finder Du Ud Af Din Interne IP

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du Ud Af Din Interne IP
Sådan Finder Du Ud Af Din Interne IP

Video: Sådan Finder Du Ud Af Din Interne IP

Video: Sådan Finder Du Ud Af Din Interne IP
Video: 03 Find Your Internal IP Address ~ Intro to Cybersecurity 2024, Kan
Anonim

For at identificere en computer på netværket bruges en speciel kode - en IP-adresse. Den består af fire trecifrede tal, som hver ikke kan være mindre end nul og større end 255. IP-adressens numre er adskilt af prikker. Nogle af rækkevidden af disse adresser er tildelt til interne lokale netværk, resten er beregnet til det globale netværk - Internettet. Hvis det bliver nødvendigt at finde ud af computerens interne IP-adresse (dvs. IP-adressen til det lokale netværk), kan dette gøres ved hjælp af operativsystemets standardkomponenter.

Sådan finder du ud af din interne IP
Sådan finder du ud af din interne IP

Instruktioner

Trin 1

Find i meddelelsesområdet på proceslinjen (i "bakken") et ikon, der repræsenterer en netværksforbindelse - det vises der, når din computer er tilsluttet et hvilket som helst lokalt eller globalt netværk. I genvejsmenuen, der påberåbes ved at højreklikke på dette ikon, er der et punkt "Stat" - vælg det. I vinduet, der åbnes med oplysninger om denne netværksforbindelse, skal du gå til fanen "Support" og i afsnittet "Forbindelsesstatus" vil du se linjen "IP-adresse", som indeholder den interne IP på den computer, du har brug for.

Trin 2

En anden måde at starte forbindelsesstatusvinduet på er at bruge "Kontrolpanel" - et link til det er placeret i hovedmenuen på "Start" -knappen. Når panelet er åbent, skal du vælge sektionen "Netværks- og internetforbindelser" og derefter klikke på linket "Netværksforbindelser". Dette fører dig til Explorer-vinduet, i højre rude, hvor alle forbindelser, der er oprettet i dit system, vil blive vist - vælg den, du har brug for, og højreklik på den for at se den samme genvejsmenu som beskrevet i det foregående trin. Derefter skal alt gøres på samme måde som beskrevet ovenfor.

Trin 3

Når du bruger Windows 7, kan du starte "Stifinder" ved at trykke på Win + E-tastaturgenvejen og på fanen "Netværk" vælge afsnittet "Egenskaber" i menuen og i det punktet "Skift adapterindstillinger". Som et resultat åbnes en liste over netværksforbindelser, hvor du skal klikke på den ønskede forbindelse, og i vinduet med dens egenskaber, der åbnes, skal du klikke på knappen "Detaljer". Du finder den interne IP i linjen "IPv4-adresse".

Trin 4

Brug ipconfig-værktøjet som en alternativ måde at få oplysninger om den interne IP-adresse på. For at gøre dette skal du åbne en kommandolinieterminal - gør dette ved at trykke på tastekombinationen win + r, indtaste cmd-kommandoen og klikke på knappen "OK". Skriv ipconfig / all i terminalvinduet, der åbnes, tryk på Enter, og vent, indtil hjælpeprogrammet indsamler oplysninger og viser dem i terminalvinduet på en lang liste. Tættere på dens begyndelse placeres en linje "IP-adresse", der angiver den interne IP på din computer.

Anbefalede: