Sådan Fremhæves Tekst Med Html

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fremhæves Tekst Med Html
Sådan Fremhæves Tekst Med Html

Video: Sådan Fremhæves Tekst Med Html

Video: Sådan Fremhæves Tekst Med Html
Video: How to Create Text Highlight use HTML and CSS 2024, Kan
Anonim

For at fremhæve hovedideen i mundtlig tale bruges intonation, og skriftligt bruges en fontændring. Ved hjælp af html-markupsproget kan du fremhæve fragmenter af tekst ved at variere farve, størrelse og udseende på bogstaver.

Sådan fremhæves tekst med html
Sådan fremhæves tekst med html

Instruktioner

Trin 1

Standardfarven på skrifttypen er sort. Ved hjælp af tagets tekstattribut kan du indstille en anden skrifttypefarve på siden, for eksempel blå:

Trin 2

Du kan vælge en passende farve fra en tabel med sikre farver, der bruges i webdesign. Bemærk, at der skal være et # -tegn før den digitale tekstkode. Hvis du angiver denne mulighed, vil al tekst på siden have den angivne farve.

Trin 3

For at fremhæve et stykke tekst på en side med farve skal du bruge taggens farveattribut:

Valgt uddrag

Trin 4

Tagets størrelsesattribut hjælper dig med at få tekst til at skille sig ud ved hjælp af skriftstørrelsen:

Største tekst

Mindre tekst

Standardtekst

Mindste tekst

Trin 5

En meget populær måde at fremhæve tekst på er at ændre skrifttypestilen - fed, kursiv, understreget, gennemstregning. For at opnå dette skal du vedlægge det ønskede uddrag i specielle tags:

Fed skrift

Kursiv (kursiv)

Gennemsigtig skrifttype

Gennemsigtig skrifttype

Overskrift

Abonnement

Trin 6

For at fremhæve gennemstregningstekst, bortset fra tagget, kan du bruge - resultatet bliver det samme. Tag nyttigt, for eksempel til at skrive magt for tal, og - for kemiske formler.

Trin 7

Du kan også vælge tekst ved at ændre skrifttypestilen for et bestemt fragment. Brug argumentet for ansigtstag til dette, for eksempel:

Tekst

Du kan se listen over standardskrifttyper i menuen "Format" i MS Word-teksteditoren eller enhver anden anvendelse af MS Office-pakken.

Anbefalede: