Sådan Oprettes Et Hyperlink På Et Websted

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes Et Hyperlink På Et Websted
Sådan Oprettes Et Hyperlink På Et Websted

Video: Sådan Oprettes Et Hyperlink På Et Websted

Video: Sådan Oprettes Et Hyperlink På Et Websted
Video: How to create Gmail Shortcut on desktop | NETVN 2024, Kan
Anonim

Hyperlinks er det fundament, hvorpå strukturen på Internettet er bygget. Det er disse elementer på internetsider, der giver dig mulighed for at linke siderne på websteder til et enkelt netværk. Lad os se nærmere på, hvordan hyperlinks indsættes i dokumenter.

Hyperlinks på websidesider
Hyperlinks på websidesider

Instruktioner

Trin 1

Hypertekstlinks er designet til at linke tekst, billeder eller andre sideelementer til andre hypertekstdokumenter. Alle elementer på en websideside, inklusive links, oprettes af browseren, som modtager detaljerede instruktioner fra sidekoden, der sendes til den af serveren. Denne HTML-kode (HyperText Markup Language) består af "tags", der beskriver typen, udseendet og placeringen af alle elementer på en webside. Et standardhyperlink oprettes af browseren, når den møder følgende tag i sidekoden, for eksempel det følgende tag: Tekstlink Her er det indledende link-tag - det afsluttende tag. Åbningskoden kan indeholde yderligere oplysninger - "attributter". I dette enkle link indeholder href-attributten URL'en til siden eller andet dokument, der bliver anmodet om, hvis en besøgende klikker på linket. Nogle gange er det ikke nødvendigt at angive den fulde adresse - hvis det anmodede dokument er placeret på serveren i samme mappe (eller en undermappe i den), er det nok at angive kun dets navn eller stien til undermappen. Sådanne adresser kaldes "relative", de skal f.eks. Skrives således: Tekstlink Når du klikker på dette link, indlæses dokumentet moreText.html fra den samme mappe. Og absolutte linkadresser starter med en protokol, for eksempel: Tekstlink Her er "http" (HyperText Transfer Protocol) den sædvanlige adresse på et dokument på et netværk. Og hvis du angiver "mailto" -protokollen, vil hyperlinket starte dit mailprogram i stedet for at gå til en anden side: e-mail-link): Link til arkiv

Trin 2

En anden hyperlinkattribut, der angiver, i hvilket vindue dette nye dokument skal indlæses, er stavet "mål". Hvis du kan indtaste en hvilken som helst korrekt adresse i href-attributten, kan target kun have fire værdier: _self - siden skal indlæses i det samme vindue eller ramme. "Rammer" henviser til en del af et vindue opdelt i flere dele; _parent - hvis selve den aktuelle side blev indlæst fra et andet vindue (eller ramme), har den et "overordnet" vindue. Og værdien _parent kræver, at den side, som linket peger på, indlæses i dette overordnede vindue; _top - den nye side skal indlæses i det samme vindue. Hvis dette vindue er opdelt i rammer, ødelægges de efter indlæsning, og den nye side vil være den eneste ramme i dette vindue; _blank - et separat vindue åbnes for at følge linket; For eksempel:

Link åbnes i et nyt vindue

Trin 3

Det er muligt at oprette et hyperlink for ikke at gå til en anden side, men til et givet afsnit i det samme dokument. For at angive en sådan "destination" i dokumentets html-kode bruges et ankerlink: Og linket, der ruller dokumentet til dette anker, ser sådan ud: Link til det første anker på siden Du kan linke til ankre ikke kun i dette dokument, men også i andre: Anker på en anden side Naturligvis skal der i et andet dokuments html-kode være et sådant ankerlink med attributnavnet = "Anker1".

Trin 4

Et hyperlink kan ikke kun tjene tekst, men også andre sider på siderne - for eksempel billeder. Det enkleste mærke, der tegner et billede, ser sådan ud: Og for at billedet bliver et hyperlink, skal det være lukket mellem de indledende og lukkende link tags:

Anbefalede: