Hvorfor Www Og Http

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Www Og Http
Hvorfor Www Og Http

Video: Hvorfor Www Og Http

Video: Hvorfor Www Og Http
Video: Autisme / Aspergers Syndrom, stress ved verden - og hvorfor "separationsangsten" er naturlig 2024, April
Anonim

Når man indtaster denne eller den anden adresse i browserens søgefelt, tænker næsten ingen på betydningen af de mærkelige forkortelser www og http. De betragtes som den samme integrerede attribut for webadressen som indikationen for domænezonen, men i den moderne verden er disse forkortelser mere af en atavisme.

Opfinderen af WWW og HTTP er den britiske videnskabsmand Tim Berners-Lee, der foreslog at bruge Internettet til at lette arbejdet med dokumenter i den organisation, hvor han arbejdede.

For at forstå, hvad www og http betyder i en webstedsadresse, såvel som at forstå, hvorfor de er nødvendige, skal du kigge ind i verdenshistorien. Internettet blev opfundet i 1989 som et middel til lagring og transmission af data i hypertekstformat. Hypertext refererer her til en måde at organisere information ved at oprette links og links. I generel forstand er hypertekst enhver tekst, der indeholder links til andre tekster, for eksempel et encyklopædi. Webstedet er også en samling af hypertekstdokumenter.

Hvad er WWW?

Tim Berners-Lee var også forfatter til verdens første hjemmeside, der kompilerede serveropbygning og browservejledninger.

Teknologier i begyndelsen af 90'erne i sidste århundrede var lige ved at udvikle sig, så forskellige servere blev brugt til forskellige behov. For eksempel var der separate servere til overførsel af filer (ftp), til afsendelse af e-mail (mail) og til adgang til hypertekstdokumenter (www). Forkortelsen WWW er afledt af World Wide Web, som oversættes som World Wide Web. Meget ofte er World Wide Web forvekslet med Internettet, selvom Internettet i virkeligheden kun er et sæt computere, der er forbundet til et fælles netværk, og WWW er et af midlerne til datatransmission. Da det er World Wide Web, der er den mest populære måde at bruge internettet på, udelades præfikset www ofte i webadressen, da det som standard antages, at brugeren er interesseret i hypertekst.

Hypertekstprotokol

Hvad angår HTTP, dannes denne forkortelse også ved at forkorte begrebet HyperText Transfer Protocol, det vil sige "Hypertext Transfer Protocol." Dette refererer til en specifik kodnings- og databehandlingsstandard, der giver brugerne mulighed for at se websider i form af hypertekstdokumenter. Http-protokollen fungerer i henhold til følgende skema: klienten danner en anmodning og adresserer den til serveren, som behandler denne anmodning og sender resultatet til klienten. Over tid begyndte http at blive brugt ikke kun til hypertekst, men også til andre typer data, så moderne browsere bruger det automatisk, medmindre andet er specifikt angivet, f.eks. Ftp-filoverførselsprotokollen.

Anbefalede: