Hvordan Oversættes RIP

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Oversættes RIP
Hvordan Oversættes RIP

Video: Hvordan Oversættes RIP

Video: Hvordan Oversættes RIP
Video: How to Spot a Rip Current 2024, April
Anonim

Forkortelsen RIP findes ofte på gravsten i engelske og italiensktalende lande. I tidsalderen med moderne teknologi, internettet og fjernsynet findes denne indskrift overalt, men den sande betydning af denne forkortelse er slet ikke ny og går århundreder tilbage.

Hvordan oversættes RIP
Hvordan oversættes RIP

Oversat fra engelsk står RIP for hvile i fred og oversættes til russisk som "hvile i fred." Imidlertid er denne udskrift en moderne fortolkning af R. I. P. på latin, hvilket betyder requiescat på pacem. I oldtiden blev det malet udelukkende på gravsten og gravsten. Det var denne latinske version, ikke moderne engelsk, der blev brugt til begravelser i middelalderen i Amerika og England, hvor protestantisme og katolicisme indtager den førende position inden for religion.

RIP - bøn om hvile for den afdødes sjæl

Denne sætning er ikke kun et ønske fra de levende til de døde. Ordene "hvile i fred" blev oprindeligt nævnt i den gamle bøn Requiem Eternam, som bogstaveligt talt oversættes som "evig hvile." Ordene i denne bøn er rettet til Gud og beder om at give den afdøde evig hvile og evigt lys, og ordene requiescat i pacem er endelige i bøn.

I katolicismen går en persons sjæl efter døden til skærsilden, hvor det besluttes, hvor den skal gå efter døden. Den dag i dag bruger katolikker denne bøn, når de henvender sig til Herren med en anmodning om at frigøre den afdødes sjæl fra skærsilden og sende den til himlen. For at den afdødes sjæl skal gå til paradis og ikke falde for djævelen, roses det med Requiem Eternam-bønen, hvor ordene”Hvil i fred. Amen.

Senere optrådte analoger af den latinske sætning på andre sprog - engelsk og italiensk. På engelsk er RIP den velkendte hvile i fred, og på italiensk lyder denne sætning som riposi i tempo. Disse sætninger er ens, hvilket igen understreger tilhørigheden af den samme sproggruppe og de fælles rødder på engelsk og italiensk.

På engelsk er der et bestemt ordspil i sætningen hvil i fred. Forkortelsen RIP og ordet reaper, der oversættes til "reaper", har en ret ens udtale. I mange religioner optræder døden i form af en sort eller dyster klipper, der kommer med en le til den afdødes sjæl. Det er på billedet af et skelet med en le, at døden er repræsenteret i mange vesteuropæiske kulturer.

RIP i moderne kultur

Forkortelsen RIP bruges aktivt i deres ungdomsundkultur af Goths såvel som fans af den musikalske stil "metal". Repræsentanter for den gotiske kultur er præget af dybe filosofiske refleksioner over meningen med liv og død. Og for bands, der udfører metal, er det typisk at bruge forkortelsen RIP i navnene på deres sange i forskellige fortolkninger. Så for eksempel har den verdensberømte gruppe AC / DC en sang kaldet RIP - Rockinpeace i deres repertoire.

Anbefalede: